| Informacje | ||
|---|---|---|
|
Kraj pochodzenia: Gwatemala Składniki: Arabika 100% w ziarnach. Opis: Plantacja: Kawa Arabika 100% z wysokich plantacji. Uprawiana w regionie Cuilco w departamencie Huehuetenango przez drobnych, niezależnych plantatorów z regionu Cuilco - uznaje się go za najlepszy region uprawy kawy w Gwatemali. Kawa posiada słodki aromat i bogaty smak z nutami nugatu, orzechów laskowych i śmietanki. Delikatna kwaso |
|
|
Kraj pochodzenia: Czechy. Składniki: Organiczny hibiskus, jabłko (min.33%), skórka pomarańczowa, pączki róży, cynamon (min.2%), aromat. Opis: Mieszanka owocowa o delikatnym połączeniu jabłek i cynamonu. Zaparzanie: 5-8 minut w 96ºC |
|
|
Kraj pochodzenia: Uganda. Składniki: Arabika 100% w ziarnach. Opis: Wyselekcjonowana kawa Arabika w ziarnach o smaku whisky i śmietanki (1,2%). Zaparzanie: 5 minut w 90ºC |
|
|
Kraj pochodzenia: Chiny, powiat Baise, prowincja Guanxi, ogród Baise. Składniki: Herbata zielona. Opis: Jedna z najcenniejszych zielonych herbat pochodzących z Chin, gdzie wiele herbat o spiralnym kształcie nosi nazwę Pi Lo Chun. Zwykle Nefrytowa Spirala Wiosny uprawiana jest w różnych prowincjach Fujian, Guangxi, Zhejiang, Hubei. Pierwotnym miejscem pochodzenia tej herbaty jest Jiangsu. Liście są pierwsze, wios |
|
|
Opis: Zaparzacz szczypce do herbaty wykonany ze stali szlachetnej. Świetnie sprawdza się nawet przy takich herbatach jak rooibos czy mieszankach ziołowych. Średnica kulki 6,5 cm. Producent: Cha Cult |
|
|
Skład: Naturalny miód akacjowy. Opis: Miód akacjowy pochodzi z lasów robiniowych i ma bardzo delikatny, łagodny smak dzięki czemu jest idealnym dodatkiem do herbaty. Miód ten pozostaje płynny przez długi czas i ma lekki, przejrzysty, złoto-żółty kolor. Stosowany jest w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych, polecany przy schorzeniach przewodu pokarmowego, nerek, przewodu moczowego, zapobiega bezsenn |
|