|
Kraj pochodzenia:
Chiny.
Składniki:
Zielone chińskie herbaty: Sencha i jaśminowa z kwiatkami, wiśnie, dzika róża, aromat, kwiatki jaśminu, piwonii i róży.
Opis:
Zielona herbata o kuszącym smaku soczystych wiśni z nutą kwiatu jaśminu.
Zaparzanie:
2-3 minuty w 70-80ºC
Wartości odżywcze w 100 ml zaparzonej herbaty z 1 g herbaty.
|
PAI MU TAN
22.40 zł brutto
|
Kraj pochodzenia:
Chiny, prowincja Fujian, ogród Huling.
Składniki:
Herbata biała.
Opis:
Chińska biała herbata produkowana w niewielkich ilościach w południowo-wschodniej części prowincji Fujian. Klarowny napar o świeżym aromacie i gładkim, aksamitnym smaku. Najlepiej pić ją po posiłkach lub jako lekką herbatę popołudniową.
Zaparzanie:
5 minut w 90ºC |