Informacje | |||
---|---|---|---|
![]() |
Kraj pochodzenia: Ekwador, wyspa San Cristobal. Składniki: Arabika 100% w ziarnach. Opis: Pierwsza kawa na wyspach Galapagos była uprawiana na wyspie Chatham w 1879 r., kiedy to po raz pierwszy przywieziono rośliny kawowe z kolonii francuskich. Obecnie wyspa nazwa się San Chrisobal i nadal jest producentem wyśmienitej kawy. Unikalny klimat, który jest umiarkowanie tropikalny w połączniu ze stosunkowo młodą wulkaniczn |
||
![]() |
Kraj pochodzenia: Brazylia. Składniki: Arabika 100% w ziarnach. Opis: Wyselekcjonowane ziarna kawy Arabika Brazylia Santos o smaku migdałów (1,2%) i amaretto (0,7%). Zaparzanie: zmielić 7g kawy, zalać 150ml wody o temp. 93-94°C, parzyć 5 min.
Wartości odżywcze w 100ml zaparzonej kawy:
|